Екип

Николай Ценков е юрист с професионален опит в сферата на икономическата дипломация, обществените поръчки и проектното финансиране. Бил е Председател на Съвета на директорите на Национална компания „Индустриални зони“. Основател е и дългогодишен Председател на Института за европейски инициативи. Член е на Института за дясна политика и Виенския икономически форум. Има научни интереси в сферата на социалната философия.

Кузман Илиев е финансов журналист и политически анализатор. Съавтор на авторското предаване за икономика и политика “Плюс-минус” в Телевизия Европа и икономически експерт в Института за дясна политика. Дългогодишен автор и водещ на шоуто за икономика и финанси Boom & Bust по Bloomberg TV Bulgaria, където е и пазарен анализатор.

Сферите на интересите му са в областите: банково дело, парична политика, стопанска история и международни отношения. Чест гост-автор във вестници и списания, Кузман редовно взема участие и в телевизионни и радиопредавания. Завършва публичен мениджмънт в гр. Тулуза, Франция, а в момента подготвя докторантура в сферата на банковото дело.

Владимир Сиркаров е икономист и финансов журналист. Съавтор и водещ на телевизионното предаването за икономика и политика „Плюс-Минус“ по Телевизия Европа. Икономически експерт в Институт за дясна политика. Дългогодишен водещ на авторското финансово шоу Boom & Bust по Bloomberg TV Bulgaria.

Завършва бакалавърска програма Финанси и магистърска програма Финансови пазари в Нов български университет. В момента е докторант в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, Катедра Финанси и Кредит. Темата на дисертацията му е: „Предизвикателства пред съвременната парична политика и реформа на паричните системи“.

Интересите му са насочени в областите – парична политика, „австрийска“ икономическа школа, макроикономика, капиталова и валутна търговия, инвестиционни стратегии.

Димитър Вучев e икономист и финансов журналист, автор и водещ на предаването Business Daily по Телевизия Европа. Има опит в сферата на икономическите изследвания и анализите на публични политики. Член е на Института за дясна политика и на Българската макроикономическа асоциация. Бивш главен редактор на телевизия Bloomberg TV Bulgaria и заместник-главен редактор на Investor.bg. Журналистическият му опит преминава още през списание Икономика, вестник Капитал и телевизия Bulgaria ON AIR.

Димитър е бакалавър е по „Политическа икономия“ от Университета за национално и световно стопанство и магистър по Финанси от Висшето училище за застраховане и финанси. Академичният му път продължава с разработване на докторска дисертация в сферата на кръговата икономика в УНСС.

Никола Филипов завършва бакалавър със специалност Финанси в Университета за Национално и Световно Стопанство. Притежава магистърска степен по Инвестиционен мениджмънт от Университета в Рединг, Великобритания.. Специализира Бизнес анализ и оценка в London School of Economics and Political Science в Лондон.

Никола Филипов има дългогодишен опит в сферата на корпоративните финанси. Към момента заема позицията управляващ партньор в Innovo Investment Management – консултантска компания, специализираща в управленското консултиране, сливания и придобивания и преструктурирания. През годините е консултирал и управлявал активите на редица международни инвестиционни фондове с инвестиции и интереси в България.

Никола е член на управителния съвет на Експертен клуб за икономика и политика (ЕКИП).